9 August 2011

Bebola roti udang

Bahan-Bahan

Roti  ~ 5 keping dicarik-carik halus

Udang ~ 8 ekor

1 Biji Bawang Besar ~ dipotong dadu

Daun sup ~ dipotong halus

Cili padi ~ dipotong halus

1 biji telur

1 sudu serbuk pati ayam


 
 Gaulkan semua bahan-bahan dalam mangkuk     


 
 Kepalkan semua bahan tadi menjadi sepeerti bebola dan letak udang di atas bebola tu



Goreng dalam minyak panas dan hidangkan. sesuai dimakan dengan sos cili atau pencicah


Dapat resepi daripada blog my niece,dia pun baru mencuba resepi ringkas ala2 cekodok ni....x payah letak udang pun xpe...pun sodap!!



 * kalau nak lagi sedap boleh juga udang tu dipotong kecil2 dan gaul bersama semua bahan


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

1 comment:

  1. wahhhh..x pernahmama buat..boley la tryyy...EN Dani mama suker makan udang..uhuhuhhu

    ReplyDelete