Okay, ini menu berbuka hari kedua kalau x silap.....hehehe....selalu orang masak daging/ayam masak briyani, tapi kali ni stok daging/ayam xde dalam fridge, so kita guna sotong ajelah pun ok ;)
Bahan-Bahan | |||||||||
10 ekor Sotong Sederhana (direbus) 2 sdm Rempah briyani (dibuat paste+air) 4 biji Bawang merah(dikisar) 4 biji Bawang putih (dikisar) 2 biji Tomato (dipotong empat) 2 biji Lada hijau } dihiris 2 biji Lada merah } 2 inci Halia (dikisar) 4 batang Serai (dititik) 1 mangkuk kecil santan | |
Garam
Cara Cara
1. Tumis bawang Merah, bawang putih dan halia. Masukkan rempah paste briyani.
2. Tambah sedikit santan. Masukkan serai, lada hijau, lada merah dan sotong.
Gaul hingga rata.
No comments:
Post a Comment